Sådan får du den bedste ferie med familien

Er det snart tid til at holde ferie med familien? Vi danskere kan ofte have svært ved at løsrive os fra arbejde og hverdagens andre pligter, så det er meget positivt, at du har taget dig tid til at holde ferie. Når vi holder ferie, genoplader vi batterierne, så vi kan være endnu mere produktive, når vi vender hjem. Og derved kan ferien faktisk være en meget produktiv ting.

Det kan dog også være svært at rejse på ferie sammen med sin familie. Nogle gange kan der opstå skænderier eller dårlig stemning, når familien er samlet i lang tid. Her får du nogle gode råd til, hvordan I kan få den mest fantastiske ferie.

Hvis turen går til udlandet

Hvis turen går til udlandet, bør I først og fremmest finde ud af, hvordan I kommer frem. En hel familie i en bil i 12-18 timer kan godt være lidt af en mundfuld. Så hvis du allerede nu ved, at I vil langt sydpå, kan det være, at I skal overveje at rejse med fly?

Der er naturligvis også andre alternativer. Det kan for eksempel være en togrejse. Her kan I ofte spare penge på rejsen, og I efterlader et mindre klimaaftryk. Det kan dog også være en ret langsommelig rejse, så hvis I kun har ferie i en uge, er det nok ikke den optimale løsning for jer.

Så længe I finder en transporttype, der passer til jer, så er ferien startet på en god måde.

Hvis I holder ferie hjemme i Danmark

Især børn kan godt synes, at det er lidt kedeligt at holde ferie i Danmark. Men hvis det er det, I har besluttet jer for, er der nogle ting, I kan gøre for at gøre det mere spændende.

I kan for eksempel lade børnene vælge, hvor i Danmark, I skal holde ferie. Så kan de vælge et sted, hvor de ved, at der er mange aktiviteter. Find et sommerhus her, hvis I gerne vil holde ferie i et hyggeligt sommerhus i Danmark.

Husk den gode stemning

Ligegyldigt hvor ferien skal afholdes, skal I alle huske den gode stemning. Familier holder ferie sammen for at tilbringe tid med hinanden, og det er synd, hvis der skal opstå diskussioner midt i ferien. Derfor bør I sørge for at give hinanden plads, selvom I er på ferie sammen. På den måde vil der være mere overskud til at lave ting sammen i den resterende tid.

Planlæg aktiviteter for alle i familien

Et sidste, men stadig meget vigtigt råd, er, at I bør planlægge aktiviteter for alle i familien. I behøves ikke gøre alting sammen, men det er vigtigt, at hver person i familien får lov til at planlægge mindst én ting, som de rigtig gerne vil opleve. Måske vil far og mor gerne på slentretur i den nærmeste by, lillebror vil gerne spille minigolf, og storesøster vil gerne i badeland – så kan I alle være med til at vælge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here