Planlægning af Hennafest

En Hennafest er en fest for bruden, der typisk bliver holdt dagen før brylluppet. Bruden bliver forkælet og malet med Henna på hendes hænder og fødder. Er det første gang du skal planlægge en Hennafest, og mangler du lidt inspiration til hvordan festen skal foregå? Så kommer vi her med nogle råd til hvad du skal huske når du skal planlægge brudens fest.

 

Lokationen

Traditionelt bliver Hennafesten holdt i et hamman, som er et tyrkisk bad, hvor man bliver vasket og skrubbet fra top til tå. Man bliver desuden forkælet med hårfjerning, neglelak eller oliemassage efterfølgende. Skal du holde festen i Danmark, findes der forskellige spa- og wellnessklinikker der har et hamman, hvor du kan booke tid, og give bruden den samme wellness oplevelse og gøre hende klar til brylluppet. Da der ikke er meget plads, er det en mulighed at invitere de tætteste på bruden.

Senere på aftenen, hvor det typisk er der hvor brudens mor, søster, tanter, fætre og venner ankommer til festen. I kan her samle resten af deltagerne i et smukt festlokale, fx på Sonnerupgaard, Her er det både muligt at få et lokale i et rustikt look eller et mere klassisk fint look.

Til selve brylluppet, dagen efter, kan man fx leje et af de andre lokaler på godset. Der er nemlig mulighed for overnatning på godset, med plads op til 160 overnattende gæster. Så deltagerne til Hennafesten kan overnatte der, så der ikke bruges tid på meget transport dagen efter.

 

Gæstelisten

Når du laver gæstelisten, er det vigtigt at tænke over hvor stort man ønsker Hennafesten skal være. Som vi foreslår ovenfor, kan man invitere de tætteste kvinder og børn til bruden til wellness-delen af festen, og invitere resten af venner og familien til selve festen senere på aftenen, hvor der skal danses og hygges, og males med Henna på bruden.

 

Temaet

Det kan være en god idé at holde festen til et bestemt tema, for at give festen noget stemning. Dekorér lokalet med kulørte lamper, blomsterguilander, pomponer, en masse puder, lys, lanterner. Det handler om at være kreativ og skabe en gennemført stemning.

 

Mad og drikke

Mad og drikke kan I tilberede i det tilhørende køkken til festlokalet, Hvis I bliver mange mennesker til Hennafesten, er det en fordel at købe snacks og drikkevarer hos Netpris. Det er en hjemmeside, hvor du kan få store mængder af fx sodavand, juice og nødder og tørret frugt til lave priser. Du kan bestille det direkte til adressen, da de leverer til døren.

 

Playlisten

Det er vigtigt at der er musik til festen. Vælg gerne en masse fest- og dansenumre, der kan få festen i gang.

 

Hennafarvningen

Sidst, men ikke mindst, skal der sørges for Hennafarven. Henna males i forskellige mønstre med en rituel betydning.

Du kan evt. vælge at hyre en Henna artist, eller få gæsterne til lave Henna på bruden. Henna kan købes på nettet eller i tyrkiske butikker. Sørg for at bruge sikker og naturligt Henna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here