Hold en god sommerfest

For mange virksomheder betyder sommeren også, at der skal afholdes sommerfest i firmaet. Det er som regel en ventet og meget vigtig begivenhed.

Dette skyldes, at vi får et bedre sammenhold på arbejdspladsen, når vi både kender hinanden fra formelle og uformelle sammenhænge. Af samme årsag er det naturligvis vigtigt at virksomheden gør noget ud af denne fest eller sammenkomst. Gode relationer på arbejdspladsen er nemlig ensbetydende med øget trivsel og effektivitet. Og er der noget som virksomheder gør en dyd ud af i disse dage, er det netop at styrke trivslen.

En velfungerende arbejdsplads har nemlig ikke bare et godt øget output, men er også attraktiv for kvalificeret arbejdskraft. Ligeledes er der større chance for, at de dygtige medarbejdere bliver, fordi de er tilfredse i deres arbejde og med deres omkringværende rammer.

Der er med andre ord al god grund til at styrke sammenholdet med et brag af en sommerfest, og i den forbindelse skal du huske:

Inviter i god tid

De fleste vil gerne med til virksomhedens arrangementer. Derfor skal du give dem information om den kommende begivenhed i god tid, så de kan nå at få ryddet kalenderen og komme med. Meld gerne ud to til tre måneder i forvejen, så alle har mulighed for at planlægge. Det er nemlig sjovest, at alle er med, så festen kan foregå i højt tempo og inkluderer hver enkelt person.

Hav styr på transport og overnatning

Er I en større virksomhed, der skal holde jeres fest et andet sted end på arbejdspladsen, er det er god stil hvis i sørger for både transport og overnatning til jeres ansatte, så de der kommer langvejs fra ikke skal tænke på noget andet end en god fest.

I kan for eksempel vælge at arrangere bustransport. Man kan let booke endagsture med bus og derved fragte alle de ansatte sammen. Det sørger også for god stemning allerede inden i ankommer til feststedet.

Ved feststedet skal i naturligvis have sørget for, at der er mulighed for overnatning, da mange ønsker at drikke alkohol.

Sørger i for de ting, kan de ansatte fokusere på at nyde aftenen helt bekymringsfrit.

Gør det ordentligt eller gør det slet ikke

Der er mange der arbejder ud fra devisen ”gør det ordentligt, eller gør det slet ikke”. Med det menes der, at hvis man som virksomhed inviterer til fest, så skal man sørge for alt – og der skal være rigelige mængder. Det nytter ikke, at folk for eksempel selv skal betale deres drikkevarer eller andet, hvis man som virksomhed har inviteret.

Årsagen til det er, at man derved husker festen for noget negativt, og altså ikke får noget positivt. Det er tværtimod ikke godt for trivslen, hvorfor det skal undgås – bogstaveligt talt for enhver pris.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here