Gør påsken sjov for hele familien

Påsken er lige om hjørnet og det betyder over en uges ferie i skolerne. Har du derfor børn i institution, så er det med at finde på nogle aktiviteter i kan lave sammen.

1 Trille påskeæg

Det er en gammel tradition at trille påskeæg. Alligevel er det en tradition, som stadig holder. Måden I gør det på er ved at koge æg i ca. 20 minutter. Herefter kan I dekorere æggene, så I kan kende forskel på hver jeres æg. Når jeres æg er klar, så finder I den nærmeste bakke. Her konkurrerer hele familien om at have det æg, som kan trille længst først og fremmest. Hvis I gerne vil trille æg flere gange, så kan I også konkurrere om, hvilket æg, der har den bedst udholdenhed. Vinderen kan vinde et påskeæg eller noget andet.

2 Puste æg

I kan også puste æg i jeres påskeferie. Dette går ud på at puste ægget ud af æggeskallen, så æggeskallen er fri fra æg indeni. Det gør nemlig, at I bagefter kan dekorere æggene og hænge dem op som pynt, så I har noget personligt påskepynt. De pustede æg er meget skrøbelige, så det kan være svært, hvis I har meget små børn.

3 Påskejagt

I kan lave en påskejagt i haven. Det går ud på, at der bliver gemt påskeæg rundt i haven. Herefter skal børnene ud at lede efter påskeæggene. Det kan enten laves som en anden form for tampen brænder eller med ledetråde til, hvor påskeæggene er gemt.

4 Tag på ophold

Påsken er også en tid, hvor dig og din kæreste/mand/kone har tid sammen. I kan derfor overveje at lade jeres børn komme på weekend hos deres bedsteforældre, så I kan få noget alene tid. I har hele ugen til at være sammen med jeres børn, så det vil helt sikkert ikke skade at tage på ophold bare jer to i to nætter. Samtidig kan børnene hygge sig hos deres bedsteforældre, hvor de helt sikkert får det hele, som de gerne vil have det. Hvis I gerne vil på ophold, så kan I tage på Hindsgavl Slot, som netop har sammensat en påskepakke til et specielt påskeophold. Du kan se mere her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here