Farvel til dødsangsten

For nogle af os fylder døden meget, og for nogle fylder døden slet ikke. Det er meget forskelligt fra person til person. Nogle af os har prøvet at miste, og nogle af os har aldrig mistet før. Det er helt normalt at gøre sig nogle tanker om døden, og det er også normalt ikke at skænke døden en tanke. Uanset hvad kan vi ikke komme uden om, at døden er en naturlig del af livet. 

Symptomer på angst

Det kan være, at du har mistet nogen for nyligt, og at døden derfor fylder mere for dig i en periode. Det kan også være, at du bare vågner op en dag, og at du gør dig nogle tanker om døden. Dette betyder ikke, at du har dødsangst. Symptomer på dødsangst er typisk mange tanker om døden samtidig med angstsymptomer. Symptomer er forskellige fra person til person og i forskellige intensiteter. Følgende er eksempler på angstsymptomer: galoperende hjertebanken, svimmelhed, hurtigt åndedræt, snurren i hænder eller fødder, rysten, sved, kvælningsfornemmelse, tørhed i munden, ondt i maven og flimren for øjnene. 

Vend det til noget positivt

Det er at foretrække, hvis man kan vende sine bekymringer til noget positivt. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Men man kan prøve at bruge sine tanker. Det kan hjælpe en til at leve livet fuldt ud og måske tage springet til at gøre nogle ting, som man normalt ikke ville have modet til at gøre. Det kan også hjælpe en med at huske, at man skal nyde livet, men man har det. Det kan hjælpe en med at få tilbragt tid med dem, som vi holder mest af og prioritere de ting, som er vigtigst for en. Det kan de fleste menneske have brug for at blive mindet om en gang i mellem.

Behandling

Det kan selvfølgelig også være, at dit liv er hæmmet på grund af dine bekymringer og tankemylder. Det kan være, at dit liv er så hæmmet, at det går ud over din livskvalitet.  Det kan derfor være en god ide at søge hjælp. Der er mulighed for at få behandling mod dødsangst og andre former for angst.

Det kan være en stor hjælp at få behandling. Det kan nemlig hjælpe dig med at komme af med angst eller lære at leve med den. Det kan være nødvendigt, hvis du gerne vil have kontrollen over dit eget liv tilbage og vinke farvel til angsten. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here