Få professionel hjælp til alkoholafvænning

Hvis man har et alkoholmisbrug eller en alkoholafhængighed, vil der være brug for professionel alkoholafvænning. Et misbrug af alkohol eller en afhængighed er et behandlingskrævende problem, som ikke går over af sig selv. Et alkoholmisbrug kommer ikke fra den ene dag til den anden, nej det tager som regel mellem 10 til 15 år at opbygge et alkoholmisbrug eller en alkoholafhængighed. For rigtig mange sker dette næsten altid helt ubevidst og alkoholforbruget stiger stille og roligt gennem årene. Ofte er det de pårørende der opdager misbruget længe før misbrugeren selv.

De negative konsekvenser

Gennem årene vil man som misbruger også opleve at de negative konsekvenser af ens drikkeri, sker mere og mere i takt med at alkoholforbruget stiger. De fleste oplever også en øget tolerance, hvilket gør at der skal mere og mere alkohol til, for at opleve den samme rus, som mindre mængder alkohol kunne tidligere. De negative konsekvenser kan ikke undgås og langt de fleste prøver at kontrollere deres alkoholindtag for at undgå disse, men oplever kontroltab i forbindelse med alkoholindtag. Nogen forklarer det som en manglende stopklods, når først de første drinks er indtaget. Det sker nødvendigvis ikke hver gang man drikker.

Hvornår er der brug for alkoholafvænning?

Man har brug for en alkoholafvænning når man oplever at ens drikkeri begynder at have negative konsekvenser for en selv, sin familie, måske arbejdsplads og andre nære. Det handler ikke så meget om mængden af alkohol eller hvornår man drikker. Der findes masser af misbrugere som passer deres arbejde og lever sammen med deres familie, men som stadig har brug for professionel hjælp.

Man har behov for alkoholafvænning:

  • Når man oplever at have trang
  • Når man har svækket evne til at styre indtagelsen og svært ved at sætte alkoholforbruget ned
  • Når man oplever abstinenser eller indtager alkohol for at undgå symptomer
  • Når man oplever toleransudvikling, og skal drikke mere for at opnå den samme virkning som tidligere
  • Når alkoholen får en dominerende rolle i ens liv med hensyn til prioritering og tidsforbrug
  • Når man fortsat drikker selv om man har erkendt problemet, og ved, at det skader en selv, ens familie og pårørende

Hvis man kan genkende 2 eller flere af disse kan der være behov for professionel alkoholafvænning. Det er derfor vigtigt at opsøge hjælp og rådgivning. I linket her er det fuldstændigt anonymt og man bliver ikke registreret nogen steder.

Hvor længe er man i alkoholafvænning?

De fleste steder tager en alkoholafvænning mellem 5 til 8 uger og vil derefter være efterfulgt at en længere efterbehandling med længere perioder mellem behandlingen. Der findes dog mange forskellige muligheder for alkoholafvænning og det kan altid betale sig at bruge kort tid på at undersøge de forskellige behandlingstilbud der findes i ens område.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here