Derfor skal du motionere hver dag

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for særlig mange, at motion er sundt og bør dyrkes så ofte som muligt. Der er nogen der synes det virker uoverskueligt at skulle snøre løbskolene og komme ud og løbe eller dyrke motion hver dag, og det er da også vigtigt at huske på, at motion er mange ting. Det er bedst at få pulsen op, når man dyrker motion, men mindre kan altså også gøre det.

At motionere hver dag, kan også være, at du dropper bilen og tager cyklen i stedet for. Bare 5 km hver vej giver 10 km og typisk 30-35 minutters motion. Tal fra hjerteforeningen siger, at hvis man cykler til og fra arbejde, har man 28% lavere risiko for at dø (af en hjerterelateret grund).

I stedet for at sidde ned hele dagen, så brug hæve sænkefunktionen, som der sikkert er på dit bord og rejs dig op. Det er måske ikke rendyrket motion, men det forbrænder mere end at sidde ned og det er bedre for både ben og ryg.

Tag trapperne i stedet for elevatoren, gå rundt når du taler i telefon. Brug en skridttæller og sørg for at gå minimum 10.000 skridt om dagen. Sæt farten op når du går, det forbrænder bedre og sænker dit blodtryk, samtidig med at du naturligvis hurtigere når din destination. Går man i et rask tempo i en time om dagen, kan min mindske sin dødsrisiko med hele 50% (igen af hjerterelateret grunde).

Der er altså med andre ord rigtig mange gode grunde til at motionere dagligt, også selvom det ikke er så intensivt. For som det er med så mange andre ting, så kan man bruge udtrykket, mange bække små.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here